Tietoa minusta

 

Olen Riitta-Maija Elo kuvataiteilija.
Kotipaikkani on Helsinki.

 Sydäntäni lähellä ovat erityisesti öljyvärimaalaukset kankaalle, jotka ovat olleet intohimoni jo vuosien ajan.
Taiteellinen ilmaisuni lähtee usein luonnosta ja sen kauneudesta, mutta myös ihmisen mielenmaisemista. 


Taide on sisäinen maailma, jossa viihdyn ja voin tehdä näkyväksi tunteita joita ei näe vaan ne pitää elää. Ei ole erityistä hetkeä tai ajanjaksoa, milloin kiinnostuin kuvataiteesta. Rakkaus luovaan tekemiseen on ollut aina sisälläni, osa minua.

Taideopintojen kautta on tullut tutuksi monet tekniikat joiden ansiosta olen löytänyt oman tyylini tehdä kuvataidetta. Öljyvärillä maalaaminen kankaalle värikerroksien kautta tuo vahvaa tulkintaa, hehkua ja syvyyttä teoksen kuvaelementteihin tarjoten katsojalle uusia näkökulmia. Tyhjä taulu on loputon alue johon voi yhä uudelleen sivellä uusia versioita, piilottaa salaisia painotuksia ja hakea uusia merkityksiä.

Upeimmat maalaukset sisältävät joskus tehdyn kosketuksen ja toisaalla läsnä voi olla toinen maailma joka pakenee. Ihailen taiteilijoita joiden töitä ei ole unohdettu. Leonardo da Vinci ja Rembrandt ovat saaneet osakseen suurta arvostusta joka kestää aikaa.

Kaikkien lähellä on inspiraation lähde, kun vain osaamme pysähtyä ja nähdä kaiken kauniin ympärillämme. Kuvataiteilijana olen avoin uusille vaikutteille ja haluan kehittää itseäni. Haluan etsiä ja oppia ymmärtämään maalauksen muuttuvia osia johon sana ei ulotu. Taiteen vapaus merkitsee minulle oivalluksia joita ei tarvitse sanoittaa. 

On oikeus olla hiljaa.
Vanhojen mestareiden jalanjäljillä öljyvärimaalauksia lasuuritekniikalla

Nainen öljyväri kankaalle 55x45 cm 2022    Riitta-Maija Elo


Vanhojen mestareiden jalanjäljillä öljyvärimaalauksia lasuuritekniikalla.

Herra sulkahatussa öljyväri kankaalle 73x60 2023 Riitta-Maija Elo

Tutkielma Rembrandt